Τεχνική

Tο Γιαπωνέζικο μασάζ Kobido είναι μια τεχνική μασάζ προσώπου για φυσικό lifting κι αντιγήρανση με εκπληκτικά αποτελέσματα. 
Το Kobido, είναι γνωστό ως το «μασάζ της αιώνιας νεότητας», μια μοναδική θεραπεία στο είδος του.
 Το kobido είναι τεχνική μασάζ προσώπου προερχόμενη από την παραδοσιακή γιαπωνέζικη τεχνική μασάζ anma που με τη σειρά της προέρχεται από την κινέζικη τεχνική tuina. Τυγχάνει μεγάλης εκτίμησης στην Ιαπωνία καθώς από το 15ο αιώνα αποτελεί αποκλειστική θεραπεία της Αυτοκρατορικής οικογένειας και των πολύ πλουσίων. Μέχρι πρόσφατα ήταν αποκλειστικότητα της ιαπωνικής ελίτ προσφέροντας δέρμα λείο κι αψεγάδιαστο στους αριστοκρατικούς κύκλους. Η παράδοση του kobido μεταβιβάζεται πάντα από Δάσκαλο σε μαθητευόμενο.
Η φιλοσοφία του kobido είναι ότι η απόλυτη ομορφιά προέρχεται από την τέλεια ισορροπία της σωματικής, συναισθηματικής και πνευματικής υγείας.

Εξάλλου μια γιαπωνέζικη παροιμία λέει ότι το πρόσωπο λέει τα πάντα για έναν άνθρωπο.
Ως εκ τούτου οι θεραπείες kobido έχουν σχεδιαστεί για να βελτιστοποιήσουν την υγεία και να προάγουν την ομορφιά. Διατηρούν τη νεανικότητα και τη λάμψη της επιδερμίδας κι επιφέρουν εντυπωσιακές αλλαγές στην ποιότητα και την υγεία του δέρματος με την τακτική εφαρμογή του.

Το πρόσωπο είναι το μέρος του σώματος που εκτίθεται περισσότερο στις καιρικές συνθήκες και πλήττεται από τις συνέπειες της στρεσογόνας καθημερινότητας με μαύρους κύκλους, οιδήματα κάτω από τα μάτια, χλωμό δέρμα, ερυθρότητα, κηλίδες, ακμή κλπ.
Η θεραπεία μασάζ Kobido χρησιμοποιεί τεχνικές πίεσης της Ανατολίτικης Ιατρικής, παράγοντας θεραπευτικά κι αισθητικά αποτελέσματα αντίστοιχα του βελονισμού προσώπου, χωρίς βελόνες. Συμβάλλει επίσης στη βελτίωση της επιδερμίδας, την αποβολή τοξινών από το πρόσωπο, την πρόληψη και εξάλειψη ρυτίδων και ηλικιακών κηλίδων και την εξισορρόπηση των συναισθημάτων και του ki (ζωτικής ενέργειας).
Σε αντίθεση με το χειρουργικό λίφτινγκ δεν έχει καμία παρενέργεια και μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις ηλικίες και σε όλους τους τύπους δέρματος.
Εφαρμόζεται με γρήγορες κινήσεις χεριών και δακτύλων για ταυτόχρονη διέγερση του δέρματος και το λεμφικού συστήματος, εξαλείφει τη μυϊκή ένταση, προσφέροντας βαθιά χαλάρωση κι ενεργειακή ισορροπία . Η αίσθηση του μασάζ αυτού είναι σαν να σε χαϊδεύουν στο πρόσωπο ταυτόχρονα πολύ απαλά χιλιάδες πεταλούδες. Το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό. Εξαφανίζει τους μαύρους κύκλους, το δέρμα γίνεται απαλό και κάποιες λεπτές ρυτίδες παύουν να είναι ορατές.
Οι ειδικές μέθοδοι κίνησης του γιαπωνέζικου μασάζ Kοbιdo, λειτουργούν κατευναστικά στους μυς του προσώπου ενισχύοντας την σταθερότητά τους κι εξασφαλίζουν την καλή κυκλοφορία του αίματος, μειώνοντας και καθυστερώντας με αυτό τον τρόπο την εμφάνιση των ρυτίδων.

Το μασάζ Kobido γεννήθηκε το 1472 στην Ιαπωνία μετά το συγκεκριμένο αίτημα της αυτοκρατορικής οικογένειας. Στόχος ήταν μια θεραπεία που θα μπορούσε να διατηρήσει την ομορφιά αναλλοίωτη στο χρόνο. Η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης θεραπείας με μεγάλη αποτελεσματικότητα και θεαματικά αποτελέσματα.
Ο σκοπός του ήταν, και εξακολουθεί να είναι, η αρμονία, η ηρεμία, η εξισορρόπιση της ενέργειας και η ομορφιά.